“PATS” in mijn kuit

Jonguh jonguh, dat waren een intense paar weken. Ik heb zo vreselijk hard getraind. Alles opgebouwd en ik kan zeggen dat ik in de buurt ben van de vorm waarin ik was toen ik hier eind 2015 wegging. Ik heb ook al een wedstrijd gedaan zoals veel van jullie weten. Niet tegen de minste, want daar nemen ze hier geen genoegen mee, nee ik mag gewoon weer instappen waar ik eind 2015 ben weggegaan. Maar ik wilde weten waar ik stond. Ik wilde doen waar ik van droomde toen keetje in mijn buik zat. Samen met mijn kleine meisje in het stadion, de ring in. Bam vinkje op mijn to do lijstje.

Emotioneel een moeilijk punt, het was beladen voor mijzelf. Achteraf beetje te beladen. Ik bevroor in de ring, was mezelf niet. Fysiek ben ik er nog niet. Ik was niet zuiver, ik was niet sterk, zoals ik normaal ben. Maar heb op punten verloren en mezelf gered. Het is goed, ik weet nu waar ik sta. Kijk vecht wel tegen meiden die hier elke 2 weken vechten en meer dan 200 partijen op hun naam hebben staan.
Ik had geen blessures en kon gelijk door trainen. Nu 2 weken later is mijn training verbeterd en heb ik er een schepje bovenop gedaan. A.s. donderdag staat de volgende partij geplanned.

Maar potverdorie… gister knapte er iets in mijn kuit. Ik wil aanzetten om links een trap te geven op de pads en ‘PANG’. Kon meteen niet meer op het been staan. Nu heb ik 2 dagen verplicht bedrust. M’n been ingepakt in rekverband en meerdere malen per dag koelen. Ik kan moeilijk pijn voelen met blessures dus het is moeilijk in te schatten hoe ernstig het is. Als het aan mij ligt, train ik maandag gewoon, maar ik zal even geduld moeten hebben en aankijken of het verbeterd. Mocht er een scheurtje in mijn spier zitten dan zal ik langer moeten herstellen.

Ik ben te ver gegaan ja, dat hoeft niemand mij te vertellen. Ook al doen mensen dat wel en naar mijn gevoel maar al te graag. ik ben te streng voor mezelf. Ik train te hard, het is te snel. Bla bla bla. Opmerkingen waar ik helemaal niets mee kan. Opmerkingen die mensen maken uit hun eigen beleving. Niet voor kunnen stellen hoe het is om alles op te geven om dat ene te bereiken wat je wilt bereiken. Huis en haard verlaten voor een droom, een droom die alleen ik kan zien.

Luister, als het makkelijk was, zou iedereen dit doen. Je kan niet in je comfort zone in een bepaalde vorm komen. Als je op het hoogste niveau wilt vechten dan zal ik grenzen moeten opzoeken, dan zal ik diep moeten gaan. En dan moet je streng voor jezelf zijn. Anders zou ik net zo zijn als iedereen… en dat wil ik niet.
Je moet dit zien als het beklimmen van een berg, een hoge, gevaarlijke onbeklimbare berg.
De weg omhoog is nu eenmaal niet recht en heeft vele obstakels en soms, zoals nu, val je weer een stukje naar beneden. Nou, prima, ik sta weer op, veeg de modder van me af. Schreeuw tegen de berg. Is dat alles wat je hebt en ik klim weer verder omhoog.

Ik houd jullie op de hoogte!

4 gedachten over ““PATS” in mijn kuit

 1. Ik vind je zooo stoer, en dapper Marloes, en jemig, wat kan je ook goed schrijven, je emoties neerzetten! Ik heb , net als voor een gevaarlijke hoge berg, respect voor jou!
  Go Girl, Go!
  Veel liefs van ons.
  Erna&Dick

 2. Ik heb ook eens een pats / knak in mijn kuit gehad en in een vergelijkbare situatie en het voelde hetzelde als jij nu beschrijft, en misschien weet jij en de jouwen het ook wel, maar dat kan een gescheurde spier zijn, dus m.i. moet je als de sodemieter naar een heel goede arts èn idem fysiotherapeut !
  En geen excuses.
  En niet gaan trainen !
  EERST 100% zeker zijn van wat er aan de hand is.
  Dus het “Go Girl, Go!” van Erna&Dick hierboven, is wat mij betreft: “Go Girl, Go! To a very good doctor and fysio and that right away !”.
  Bij mij heeft dat, doordat ik een slechte arts en ook nog een foute fysio had, blijvend lestel opgeleverd.
  Hans.

 3. Hoe gaat het inmiddels met je? Ben je alweer aan het opknappen, of valt het toch tegen. Heel veel sterkte in ieder geval. Ga maar lekker relaen met Kate, kunnje mooie filmpjes voor ons maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *