ons dagelijks leven hier

Ik zal proberen een beetje beeld te geven van ons dagelijks leven hier in Thailand.

Ik dacht dat na 1.5 jaar een hoop veranderd zou zijn, maar helemaal niet, alles is nog exact hetzelfde als toen wij weggingen. Ongelofelijk. De eettentjes, het personeel. Dezelfde mensen, dezelfde hondjes.
Mam, zelfs billenmans is er nog!

Iedereen kent me nog. Wauw heb je een baby!!! Waar we ook gaan eten of massage of in de supermarkt, iedereen vraagt hoe het gaat en of ik nog ga vechten. Het voelt goed, ze zijn me niet vergeten.

We slapen net als de andere keren op de gym. Ons hutje staat 1,5mtr van de gym af.
Ons huisje is zo’n 12m2 en daarachter een klein badkamertje met wc en douche en een klein wastafeltje. In de badkamer leeft een muisje in de deur en een kikkertje in onze afvoer. Andere beesten en insecten is elke dag weer een nieuwe verrassing.
We hebben geen ramen, maar houten luiken aan de zij en voorkant die we open en dicht kunnen doen. Er staat een 2 persoons bed met klamboe, een kleine kast voor onze kleren, en een houten tafel. Voor Kate hebben we een reiswieg meegenomen met een klamboe eroverheen. Ook hebben we nu een koelkast, wat echt een enorme luxe is!

Kate is onze wekker. Rond 7 uur word zij wakker. Ze begint dan beetje te brabbelen en soms ligt ze te lachen. Een fijne manier van wakker worden. We geven haar dan een flesje en dan valt ze weer in slaap. Danny en ik eten dan snel een broodje of havermout en een slok koffie en gaan hardlopen.
Om 8 uur start de training (dat is na het hardlopen) tot ongeveer 10 uur. Kate slaapt meestal de hele training door of ze ligt lekker te spelen in bed. Maar aangezien ons huisje aan de gym staat horen we alles en mocht er wat zijn loopt 1 van ons naar haar toe.
Na het trainen douchen. Afgelopen 2 weken was er geen water. Dat betekent dat we moesten douchen met een fles drinkwater. Normaal gesproken zouden we ons wassen in de rivier, maar regenseizoen is gestart en dan veranderd de rivier in 1 grote modderstroom. Dus dat kan nu niet, fles water dan maar. De wc doorspoelen doen we wel met een emmer water uit de rivier. De was doen we bij de wasserette als er geen water is en anders hier op de gym. Vaak was ik onze trainingskleren met de hand, dan zijn ze gelijk weer schoon. Klinkt heel primitief allemaal. Maar is prima te doen. Even schakelen en dan ben je er weer aan gewend.

Na de douche maken we lunch hier op de gym en soms gaan we naar Pai om daar ergens wat te eten.
Kate een flesje en dan gaan we met z’n 3tjes slapen. Als het heel warm is gaan we wel eens zwemmen. Een stukje verderop zit een heel mooi resort waar we het zwembad van mogen gebruiken. Om 4 uur start de middagtraining tot ongeveer 6 uur. Het ligt een beetje aan Kate of we allebei kunnen trainen of 1 van ons blijft bij Kate. Soms slaapt ze en dan kunnen we allebei.
Na de training weer onze doucheritueel en daarna gaan we eten. Soms hier op de gym, dan kookt mam voor ons of we gaan naar Pai. Kate nemen we mee in de draagzak op de scooter. In Nederland ondenkbaar maar hier de normaalste zaak van de wereld en ook de enige manier van transport. Er zijn wel auto’s maar niet veel.
We gaan nog steeds naar dezelfde plekjes. Het eendenmannetje, Nongbeer, Charlie&lek of Na’s. meestal 1 van deze 4. Kate gaat mee, we nemen een dekentje mee en leggen haar op tafel. Dat gaat prima, ze ligt lekker om zich heen te kijken of te spelen met een doekje of speen. Ze krijgt genoeg aandacht van alle mensen in het dorp. Vaak gaat ze een uurtje per dag naar Mam, om even bij iemand anders te zijn, ik wil niet dat ze te eenkennig word. Het is ongelofelijk hoe Kate zich aanpast aan ons ritme en dagindeling. Maar ze vind alles wel prima en gezellig. Een makkelijk kind? Ik denk het wel, of creëer je dat zelf?

Van het eten terug naar de gym. Nog een beetje netflixen of wat lezen en dan gaan we weer slapen.
That’s it, zo zien onze dagen eruit. Een vast programma, dag in dag uit. 6 dagen in de week en zondag rustdag. Ik vind het heerlijk. Een vast programma werkt goed voor mij. Het geeft me rust.
Op zondag slapen we lekker uit en gaan we zwemmen, schoonmaken, wassen, dat soort dingetjes. Maar de zondag gaat altijd te snel weer voorbij!

Soms zijn er leuke dingen tussendoor, zo is Eline (mijn nichtje) ons op komen zoeken. We hebben de verjaardag gevierd van onze trainer Suk. Suk is bevriend met de Thaise borderpartol. De politie die de grenzen controleerd tussen Thailand en Birma. We werden uitgenodigd op de kazerne voor een bbq. Samen met het politiekorps hebben we gegeten en zoals dat op Thaise feestjes traditie is, was er de hele avond veel te veel drank en karaoke. Vervolgens was trainer Suk 2 dagen spoorloos (van de alcohol) en moesten Danny ik pads ophouden in de gym.

Suk is een leuke trainer. Ik mag hem graag. Hij 48 en schopt mij zonder moeite zo in elkaar. Wat een ongelofelijk inzicht hebben die mannen. Hij komt van een hele bekende sportschool en heeft vele kampioenen getraind en dat merk je. We zijn dikke vrienden ondanks zijn gebrekkige Engels. In een soort half Engels half Thais kunnen we elkaar goed verstaan.

Het trainen gaat overigens steeds beter, zit lekker in het ritme en buiten mijn rug om is mijn lichaam sterk aan het worden. Als nou mijn rug nog een beetje meewerkt ben ik in no time weer op mijn oude niveau.

Ik houd jullie op de hoogte!

2 gedachten over “ons dagelijks leven hier

 1. Wat gaaf om te lezen hoe jullie daar jullie ritme weer kunnen oppakken als voorheen.
  En wat heerlijk dat Kate zo goed mee doet!

  Ik hoop dat je rug door al het trainen snel weer de oude is.

  Enjoy!

 2. Wat fijn dat Kate zo makkelijk is, dat maakt het leven daar ook allemaal een stuk makkelijker, top!
  En ik ben van mening dat je als ouders een groot deel zelf creëert hoor hoe makkelijk ze is. Ze raakt daaraan gewend en dat is fijn.

  Keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *