Als ik in de spiegel kijk

Als ik in de spiegel kijk zie ik iemand anders. Die persoon ben ik niet. Ik herken mezelf niet.
Waar zijn mijn spieren? Mijn schouders, mijn buikspieren en gespierde benen. In plaats daarvan zie ik armen zonder spieren een slappe buik met teveel vel en putjes in mijn benen.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet ongelukkig. Verre van, ik heb me nog nooit zo compleet gevoelt nu kleine Kate er is. Maar ik ben niet meer de oude. Voel me wel als de oude Marloes maar dan met een ander jasje.
Bijna 2 weken aan het trainen nu. Het gaat… Ik bedoel het gaat niet slecht het gaat niet fantastisch, het gaat. Er is zoveel werk aan de winkel. Maar langzaam aan voel ik toch kracht terugkomen, De spieren in mijn bekken werken overuren en doen nu chronisch pijn, maar er zit wel progressie in. Dat is het belangrijkste.
De andere mensen in de gym zijn onder de indruk, maar dit is nog niks. Ik ben nog niet eens op 50% van mijn kunnen, nog niet eens op de helft van wie ik was.

Ik loop krom van de spierpijn, ben bont en blauw en ik word nu bijna dagelijks gemasseerd bij mijn rug en bekken om de spieren los te maken. Ik vraag me werkelijk af of ik nog mijn oude niveau terug kan krijgen. Wat een impact heeft een zwangerschap op het lijf.
Ik hoor vele denken. Waarom doe je dit? Accepteer dat je nooit meer de oude word. Je leven is veranderd. Je hebt nu een kind. Je bent nu moeder….

Dat zal ik jullie uitleggen. Tuurlijk kan ik net als veel andere vrouwen na hun zwangerschap ongelukkig op de bank gaan zitten en vastklampen aan mijn baby. Vervolgens alles wat gebeurd in je leven, of juist niet gebeurd wijten aan je zwangerschap. Elke smoes starten met je zwangerschap. Ja ik ben nu 15kg te zwaar want 2 jaar geleden was ik zwanger bla bla bla…. BULLSHIT!!!!
Horen jullie mij? BULLSHIT!

Dit is mijn reden! Mijn motivatie.Ik heb een dochter gekregen. Een meisje dat later een vrouw gaat worden en ik ben haar voorbeeld! Zij neemt mij als haar voorbeeld. En ik wil Kate meegeven dat als je iets wilt dat je daar hard voor moet werken. Dat je misschien andere dingen moet laten om te kunnen bereiken wat je wilt bereiken. Ik wil Kate meegeven dat je alles kan bereiken wat je wilt bereiken als je bereid bent keihard ervoor te werken.

Doe het ook voor mezelf hoor. Ik wil in de spiegel kijken en mezelf zien. Ik wil trots op mezelf zijn en ik weet zeker wanneer ik me goed voel, Kate een moeder heeft die zich goed voelt en lekker in haar vel zit en dat maakt mij weer een betere moeder.

Dus ik sta elke ochtend op, loop krom naar de badkamer, smeer mezelf in met tijgerbalsem en met mijn kin omhoog de gym in. Andere hoeven niet te weten hoe ik me voel. Ik laat niets merken. Alles kraakt alle spieren zitten vast. Maar tijdens de warming up begint het lichaam te werken, komen de spieren los en gaat de motor lopen. De oude diesel komt op gang en knal ik de training eruit. Ik ben er weer, ik voel het. Wat heb ik dit gemist. Ik vergeet mijn pijn en sloof me uit om indruk te maken op de andere mensen in de gym. Ik zie hoe ze onder de indruk zijn wanneer ik werk op de pads. Het geeft me energie, het maakt me beter.

Ik zal geduld moeten hebben, maar ik heb gelukkig de tijd.

5 gedachten over “Als ik in de spiegel kijk

 1. Hey loes met Cees ? Je weet wel dat gekke drukke mannetje
  Ik heb dan wel geen kindje gekregen ?
  Maar weet hoe je voelt heb laatste jaar
  Veel tegenslag. Gehad erg afgevallen
  Ben laatste paar maandjes ook weer bezig alles aan op pakken en gaat wel weer goed
  Duurt ff deze oude diesel komt ook wel
  Weer op gang langzaam
  Maar ben er van overtuigt dat je snel weer de oude bent
  Groetjes Cees ??
  Ps kom gauw langs bakkie koffie doen
  En naar je kleinen meissie kijken
  Groetjes aan Danny

 2. Hi Marloes! Mooi gezegd! Inderdaad bullshit!
  We missen je lessen wel hoor! Tot 2018!
  Doe Danny de groetjes en geef Kate een knuffel van me.

 3. Mooi gezegd Marloes en helemaal gelijk! That’s the spirit! Ook na een bevalling kun je terugkomen, en sterker ook! Dat gaat jou ook lukken, zeker! Maar heeft tijd nodig en dat is ook logisch. Is toch een roofbouw, maar als de wil er is en die is er, dan komt die weg er zeker! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *